FCT Winterswijk logo

Over ons

  • Vereniging FC Twente Winterswijk

Al geruime tijd leefde een groep fanatieke supporters met het idee een dergelijke vereniging op te richten. De stap om een dergelijke vereniging daadwerkelijk op te richten, werd eind 2011 gezet. In dat najaar zijn de voorbereidingen gestart door onder meer het houden van een onderzoek. De resultaten van dit onderzoek maakten een ding heel duidelijk: er is in Winterswijk een grote groep supporters van FC Twente. Voor de initiatiefnemers was deze uitkomst de reden om er echt werk van te maken. In 2012 zijn vele vergadering geweest om de juiste manier van aanpak te kiezen en werd al snel de eerste busreis georganiseerd. Zaterdag 31 maart 2012 was het zover; 50 supporters reisden af naar het duel tussen FC Twente en Roda JC. Ook de resterende thuiswedstrijden van het seizoen 2011/2012 reed er een bus naar De Grolsch Veste met tussen de 50 en 60 supporters. Een fantastisch begin!

Van aspirant naar officiƫle vereniging

In mei 2012 is FC Twente Winterswijk na overleg met FC Twente tot aspirant-vereniging benoemd en dit werd op 29 juni 2012 bekrachtigd tijdens de erg goed bezochte oprichtingsavond in The Gallery. Op de feesteavond 12 April 2013 zijn we officieel benoemd tot officiele supportersvereniging van FC Twente. Tijdens een druk bezochte feestavond is het officiele document getekend door de voorzitter van FC Twente, en de voorzitter van de supportersvereniging FC Twente Winterswijk.

Doelen

Het voornaamste doel van de supportersvereniging is het delen van het FC Twente-gevoel en de liefde voor de club met andere supporters uit Winterswijk te delen. Ook willen we de supporters kennis met elkaar laten maken en zich laten verenigen. Het wedstrijdbezoek wordt hierdoor gestimuleerd en op die manier dragen we ook in Winterswijk bij aan de groei van FC Twente in de Achterhoek. Het laten rijden van een bus naar iedere thuiswedstrijd van FC Twente is een van de middelen die hiervoor worden ingezet, maar ook feestavond, het gezamenlijk bekijken van uitwedstrijden en andere activiteiten zijn hier onderdeel van.

Contact

E-mail naar info@fctwentewinterswijk.nl

Bestuur

Helmut Ter Avest

Helmut Ter Avest

Tom Post

Tom Post

Charles Louwers

Charles Louwers

Celine Berenschot

Celine Berenschot

Sytse Ter Avest

Sytse Ter Avest

Wil je ook lid worden?

Wilt u ook lid worden, vul dan uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@fctwentewinterswijk.nl

  • Volg ons op